در سایت PRS اینترنت مصرفی کاربران در دوره‌های آنلاین نیم بها محاسبه می‌شود

همه چیز درباره مدارس انرژی اتمی | امکانات + آزمون

همه چیز درباره مدارس انرژی اتمی | | گروه آموزشی رهاورد

شاید برا شما هم سوال شده باشد که ویژگی های مدارس انرژی اتمی چیست؟ یکی از دغدغه‌های دانش‌آموزان و والدین آن‌ها در دوران تحصیل، انتخاب بهترین مدارس با خدمات آموزشی و رفاهی بالا می‌باشد. مدارس انرژی اتمی جزو مدارس سطح بالایی هستند که هر یک از دانش‌آموزان با آگاهی از خدمات آموزشی و رفاهی ارائه شده در این مدارس، رویای تحصیل در آن را دارد.

اما برای تحصیل در این مدارس باید اطلاعات جامعی از آن را به دست آورد و در صورت داشتن شرایط ورود به این مدارس، ثبت نام را انجام داد. به علت شعبات محدود این مدارس در ایران، بسیاری از دانش‌آموزان از وجود این مدارس بی‌اطلاع هستند که گروه آموزشی رهاورد با ارائه اطلاعات کامل درباره مدارس انرژی اتمی در این مقاله، راهنمایی کاملی را ارائه می‌نماید.

همه چیز درباره مدارس انرژی اتمی | امکانات + آزمون | گروه آموزشی رهاورد

امکانات مدارس انرژی اتمی چیست؟

مدارس انرژی اتمی یکی از مدارس غیر انتفاعی محسوب می‌شود اما نسبت به مدارس غیر انتفاعی رایج در کشور، از امکانات آموزشی و خدمات رفاهی بسیار بالایی برخوردار بوده و میزان شهریه بیشتری نیز دارد. این مدارس تحت نظر سازمان انرژی اتمی کشور و سازمان صنعت هسته‌ای قرار دارد و در سال ۱۳۶۹ برای اولین بار در شهر تهران تأسیس شد.

در این مدارس، ‌به یادگیری مفهومی دروس توسط دانش‌آموزان اهمیت زیادی داده می‌شود. به طوری که با فراهم کردن بیشترین امکانات آموزشی اعم از آزمایشگاه‌های کامل، تجهیزات آموزشی پیشرفته، کتابخانه‌های بزرگ و… آموزش دروس را برای دانش‌آموزان بهتر و مفهومی‌تر انجام می‌دهند و به پرورش استعدادهای علمی آن‌ها تمرکز می‌کنند.

کلاس‌های هوشمند، اتاق‌های کامپیوتر، سالن‌های مسابقاتی علمی و ورزشی، آزمایشگاه‌های مجهز و… از امکانات قابل توجه مدارس انرژی اتمی می‌باشند که دانش‌آموزان محصل در آن می‌توانند در طول سال تحصیلی، از آن‌ها به نحو احسن استفاده کنند. خدمات رفاهی و تفریحی متعددی برای دانش‌آموزان این مدارس ارائه می‌شود که از بار فشار درسی آنان کاسته شود و در کنار درس خواندن به‌صورت مفهومی و سخت‌گیرانه، فرصت کافی برای تفریح و شکوفایی استعداد‌های هنری و ورزشی را داشته باشند.

دانش‌آموزان برای تحصیل در این مدارس، در جو رقابتی و پویا قرار می‌گیرند و می‌توانند با استفاده از خدمات آموزشی عالی و شرایط رقابتی، موفقیت تحصیلی را از آن خود نمایند. این امر باعث شده است که بیشتر دانش‌آموزان محصل در این مدارس، جزو افرادی باشند که در کنکور و المپیاد‌های علمی موفق می‌شوند.

تفاوت مدارس انرژی اتمی با مدارس تیزهوشان

مدارس تیزهوشان یکی از مدارس شناخته شده و محبوب در ایران است که با آموزش دانش‌آموزان نخبه پایه اول و دوم متوسطه، راه موفقیت تحصیلی را در آینده برای آنان هموارتر می‌کند. اما مدارس انرژی اتمی با توجه به اینکه به تعداد کمتری در ایران تأسیس شده‌اند، از امکانات رفاهی و خدماتی مناسبی برای آموزش دانش‌آموزان استفاده می‌کنند که بسیاری از محققان، کیفیت خدمات آموزشی و رفاهی هر دو مدارس را یکسان معرفی کرده‌اند.

یکی از تفاوت‌های مهمی که بین این دو مدارس وجود دارد، ، میزان شهریه بالای مدارس انرژی اتمی می‌باشد. به همین دلیل بسیاری از دانش‌آموزان به علت هزینه بالای تحصیل این مدارس، امکان ادامه تحصیل در آن را ندارند و به تحصیل در مدارس تیزهوشان روی می‌آورند.

 

مدارس انرژی اتمی برای چه کسانی مناسب است؟

با توجه به اولویت قرار دادن نمره معدل در پذیرش دانش‌آموزان دوره اول و دوم متوسطه مدارس انرژی اتمی، دانش‌آموزانی می‌توانند در این مدارس ادامه تحصیل دهند که از سطح علمی بالایی برخوردار باشند. لذا این دانش‌آموزان با شیوه نوین آموزشی مدارس موردنظر، زودتر از دانش‌آموزان معمولی، عادت می‌کنند و تحصیل موفقیت‌آمیزی را نیز خواهند داشت.

از سویی دیگر، هزینه بالایی شهریه مدارس انرژی اتمی، محدودیت زیادی را برای دانش‌آموزان باهوش و نخبه ایجاد می‌کند. چون بسیاری از این دانش‌آموزان دارای توان مالی بالایی نیستند و امکان پرداخت این میزان از شهریه را ندارند. بنابراین دانش‌آموزان دارای رتبه علمی بالا و توان مالی خوب، می‌توانند اولین کاندید برای تحصیل در مدارس انرژی اتمی باشند.

البته لازم به ذکر است که مدارس موردنظر در تمامی شهر‌ها فعال نیستند و دانش‌آموزان واجد شرایط در صورتی می‌توانند در این مدارس تحصیل کنند که مدارس انرژی اتمی در شهر یا استان محل سکونت آن‌ها فعال باشد.

دبستان انرژی اتمی

تأسیس دبستان انرژی اتمی در ایران سال 1403 آغاز شده است و فقط دانش‌آموزان پیش دبستانی و اول ابتدایی دختر و پسر، امکان تحصیل در این دبستان را دارند. برای ثبت نام نوآموزان در این مدارس، نیازی به هیچ آزمون و شرایطی نیست. فقط کافی است پیش ثبت نام در سایت aehighschool.com به انجام برسد و سپس ثبت نام در طرح سنجش سلامت صورت بگیرد و برگه تأییدیه دریافت شود. دبستان‌های انرژی اتمی در حال حاضر در شهر‌های تهران، کاشان، بناب، کرج، بوشهر و اصفهان تأسیس شده‌اند که دانش‌آموزان دختر و پسر را فقط برای مقطع پیش دبستانی و اول ابتدایی ثبت نام می‌کند.

لیست دبستان‌های انرژی اتمی تهران و شهرستان‌ها

لیست دبستان‌های انرژی اتمی فعال در ایران به قرار زیر می‌باشند:

شهرمدرسه
تهراندبستان انرژی اتمی دخترانه تهران
تهراندبستان انرژی اتمی پسرانه تهران
اصفهاندبستان انرژی اتمی دخترانه اصفهان
اصفهاندبستان انرژی اتمی پسرانه اصفهان
کاشاندبستان انرژی اتمی دخترانه کاشان
کاشاندبستان انرژی اتمی پسرانه کاشان
بوشهردبستان انرژی اتمی پسرانه بوشهر
کرجدبستان انرژی اتمی پسرانه کرج
بنابدبستان انرژی اتمی پسرانه بناب

دبیرستان انرژی اتمی

مدارس انرژی اتمی برای مقاطع اول و دوم متوسطه، دانش‌آموز می‌پذیرد. اما شرایطی که برای پذیرش و ورود این دانش‌آموزان به دبیرستان انرژی اتمی تعیین شده است، شرایط کاملاً منحصر به‌فردی است. در این مدارس، دانش‌آموزان رشته تحصیلی ریاضی فیزیک و علوم تجربی امکان تحصیل دارند. برای پذیرش در این مدارس، دانش‌آموزان پایه ششم، نیازی به آزمون ورودی کتبی ندارند و فقط از شرط معدل استفاده می‌کنند اما دانش‌آموزان پایه نهم، از دو آزمون ورودی کتبی تشریحی استفاده می‌کنند.

لیست دبیرستان‌های انرژی اتمی تهران و شهرستان‌ها

دبیرستان‌های انرژی اتمی در ایران، در حال حاضر در شهر‌های تهران، مشهد، قزوین، اصفهان، بوشهر، کرج، بناب و کاشان فعال هستند که در ادامه لیست آن‌ها را ارائه می‌کنیم.

شهردورهپایه تحصیلیرشته تحصیلی
تهراندوره اول متوسطه دخترانههفتم، هشتم، نهم_
دوره اول متوسطه پسرانههفتم، هشتم، نهم_
دوره دوم متوسطه دخترانهدهم، یازدهم، دوازدهمریاضی، تجربی
دوره دوم متوسطه پسرانهدهم، یازدهم، دوازدهمریاضی، تجربی
مشهددوره اول متوسطه پسرانههفتم، هشتم، نهم_
دوره دوم متوسطه پسرانهدهم، یازدهم، دوازدهمریاضی، تجربی
قزویندوره اول متوسطه پسرانه هفتم_
دوره دوم متوسطه پسرانهدهم، یازدهم، دوازدهمریاضی، تجربی
کاشاندوره اول متوسطه دخترانههفتم_
دوره اول متوسطه پسرانههفتم_
دوره دوم متوسطه دخترانهدهمریاضی، تجربی
دوره دوم متوسطه پسرانهدهمریاضی، تجربی
بوشهردوره اول متوسطه پسرانههفتم_
دوره دوم متوسطه پسرانهدهمریاضی، تجربی

ثبت نام در مدارس انرژی اتمی

مهمترین مواردی که مورد توجه دانش‌آموزان برای تحصیل در مدارس انرژی اتمی قرار می‌گیرد، نحوه ورود به این مدارس است. مدارس انرژی اتمی با توجه به اینکه دانش‌آموزان را برای پایه ابتدایی، اول و دوم متوسطه پذیرش می‌کند، برای هر پایه شرایط منحصر به فردی را تعیین کرده است که باید مورد توجه دانش‌آموزان قرار بگیرد.

ثبت نام در دبستان انرژی اتمی

برای ثبت نام در دبستان انرژی اتمی، نیازی به آزمون ورودی نبوده و دانش‌آموزان باید ابتدا در سایت aehighschool.com ثبت نام نمایند و سپس در سایت طرح سنجش سلامت ثبت نام کنند و با مدارک موردنیاز به دبستان موردنظر جهت تکمیل مراحل ثبت نام مراجعه نمایند.

ثبت نام در دبیرستان اول متوسطه انرژی اتمی

برای ثبت نام در مدارس انرژی اتمی برای دوره اول متوسطه، دانش‌آموزان پایه ششم، نیازی به آزمون ورودی ندارند. دانش‌آموزان برای ورود به این مدارس، شرط معدل دارند. به همین دلیل موظف هستند که معدل کارنامه پایان ترم پایه چهارم، پنجم و ششم را در سایت موردنظر وارد کنند و با پذیرش در سایت، در دو مرحله مصاحبه حضوری شرکت کنند.

دانش‌آموزانی که در مصاحبه، امتیاز بالایی کسب کنند شانس بیشتری برای ورود به این مدارس دارند. البته لازم به ذکر است که دانش‌آموز باید مدارک موفقیت در هرگونه مسابقات علمی، هنری و ورزشی را به این مدارس ارائه نماید که تأثیر بالایی در امتیازگیری آنان دارد.

سایتی که برای ثبت نام دانش‌آموزان پسر در مدارس اول متوسطه انرژی اتمی تعیین شده است، سایت aeone.ir می‌باشد که می‌توانند تمامی اطلاعات موردنیاز را از این سایت دریافت کنند و به ثبت نام و پیگیری ثبت نام بپردازند. دانش‌آموزان دختر نیز برای ثبت نام می‌توانند از طریق سایت aehighschool.com اقدام کنند.

ثبت نام در دبیرستان دوم متوسطه انرژی اتمی

برای پذیرش در این مدارس، دو آزمون ورودی برای دانش‌آموزان دختر و پسر پایه نهم در رشته ریاضی فیزیک و علوم تجربی برگزار می‌شود. آزمون ورودی اول، یک آزمون تستی می‌باشد که دانش‌آموزان دارای معدل بالای ۱۹ می‌توانند در این آزمون شرکت کنند و در صورت قبولی، امکان شرکت در آزمون دوم که یک آزمون تشریحی است را خواهند داشت. در نتیجه دانش‌آموزان پذیرفته شده در مدارس، از بین دانش‌آموزانی انتخاب می‌شود که در دو آزمون، نمره حد نصاب قبولی را کسب کرده باشند.

دانش‌آموزان می‌توانند برای ثبت نام در دبیرستان دوم متوسطه انرژی اتمی، وارد سایت aehighschool.com شوند و با تکمیل مراحل ثبت نام، از اطلاعات لازم از قبیل زمان و محل برگزاری آزمون مطلع گردند.

آزمون مدرسه انرژی اتمی

مدارس انرژی اتمی برای پذیرش دانش‌آموزان، فقط برای دوره دوم متوسطه آزمون ورودی برگزار می‌کند. آزمون‌های موردنظر برای پذیرش دانش‌آموزان پایه نهم، دهم و یازدهم، در دو نوع کتبی و تشریحی می‌باشد. دانش‌آموزان با شرکت در آزمون کتبی و قبولی در آن، می‌توانند در آزمون تشریحی شرکت کنند. زمان ثبت نام در آزمون ورودی مدارس انرژی اتمی به طور تقریبی از ماه بهمن تا اردیبهشت ماه می‌باشد. آزمون ورودی اول برای پایه نهم 25 خرداد، برای پایه یازدهم و دوازدهم 14 اردیبهشت 1404 برگزار می‌شود. آزمون ورودی دوم چند هفته بعد از برگزاری آزمون اول، برپا می‌گردد.

همه چیز درباره مدارس انرژی اتمی | امکانات + آزمون | گروه آموزشی رهاورد

دانش‌آموزان پایه نهم برای اینکه اجازه شرکت در آزمون را داشته باشند، باید معدل کارنامه پایه هشتم و نهم آن‌ها بالای ۱۹ باشد. دانش‌آموزان رشته ریاضی فیزیک می‌توانند با مطالعه دروس پایه نهم که شامل ریاضی و علوم (فقط درس فیزیک) است، برای شرکت در آزمون اول مدارس انرژی اتمی آماده شوند. دانش‌آموزان رشته علوم تجربی نیز باید دروس ریاضی و علوم (فیزیک، شیمی، زیست) پایه نهم را مطالعه کنند.

با قبولی در آزمون ورودی اول، دانش‌آموزان باید در آزمون دوم شرکت کنند که سؤالات آن از منابع درسی پایه نهم است که برای رشته ریاضی شامل دروس ریاضی و علوم (فیزیک) و برای رشته تجربی شامل دروس ریاضی و علوم (فیزیک، شیمی، زیست) می‌باشند. لازم به ذکر است که سؤالات طراحی شده برای آزمون دوم، به صورت کاملاً تشریحی هستند.

آزمون ورودی مدارس انرژی اتمی برای پایه یازدهم

دانش‌آموزان پایه دهم برای تحصیل در پایه یازدهم مدارس انرژی اتمی، باید در دو آزمون ورودی این مدارس شرکت کنند. منابعی که برای طراحی سؤال تستی و تشریحی هر دو آزمون استفاده شده‌اند، شامل دروس زیر از پایه دهم هستند:

  • دروس ریاضی، هندسه، فیزیک و شیمی برای رشته ریاضی فیزیک
  • دروس ریاضی، زیست، فیزیک و شیمی برای رشته علوم تجربی

آزمون ورودی مدارس انرژی اتمی برای پایه دوازدهم

دانش‌آموزان پایه یازدهم برای شرکت در آزمون ورودی پایه دوازدهم مدارس انرژی اتمی، باید در دو آزمون تستی و کتبی شرکت کرده و نمره قبولی کسب کنند. دروس مورد استفاده برای طراحی سؤال در این آزمون‌ها، از دروس پایه یازدهم می‌باشند که به عبارت زیر هستند:

  • دروس حسابان، آمار و احتمال، هندسه، فیزیک و شیمی برای رشته ریاضی فیزیک
  • دروس ریاضی، زمین‌شناسی، زیست‌شناسی، فیزیک و شیمی برای رشته تجربی

برای قبولی در مدارس انرژی اتمی چه باید کرد؟

پذیرش در مدارس انرژی اتمی، برای دانش‌آموزانی که علاقه فراوانی به درس خواندن دارند، یک امتیاز ویژه می‌باشد. چون در این مدارس، درس خواندن با روش‌های خاص انجام می‌گیرد که نتیجه آن در موفقیت در آزمون‌های سراسری کنکور، المپیاد و… قابل مشاهده است. دانش‌آموزان با یادگیری مفهومی دروس، می‌توانند تحصیل هدفمندی را داشته باشند. لذا برای ورود به این مدارس در دوره دبستان، نیازی به شروط یا انجام اقداماتی توسط دانش‌آموزان نیست. اما برای دوره اول و دوم متوسطه، باید اقداماتی جهت موفقیت در پذیرش این مدارس انجام گیرد.

پذیرش در مدارس انرژی اتمی برای دوره اول متوسطه، با بالا بودن معدل و شرکت در دو مرحله مصاحبه حضوری انجام می‌گیرد. بنابراین دانش‌آموزان در صورت تمایل به تحصیل در این مدارس، باید از پایه چهارم ابتدایی تلاش کنند تا معدل ترم آخر خود را بالا ببرند تا شرط معدل را جهت پذیرش در این مدارس به دست آورند.

همچنین با افزایش سطح علمی خود، بتوانند به سؤالاتی که در مصاحبه حضوری پرسیده می‌شوند، به بهترین شکل ممکن جواب دهند و امتیاز کاملی دریافت نمایند. موفقیت در مسابقات علمی، فرهنگی، هنری و ورزشی در بالا بردن امتیاز جهت ورود به مدارس انرژی اتمی نقش دارد که دانش‌آموزان می‌توانند با شرکت در این مسابقات و کسب موفقیت، شانس خود را برای تحصیل در این مدارس برای دوره اول متوسطه افزایش دهند.

پذیرش در مدارس انرژی اتمی برای دوره دوم متوسطه، منوط به قبولی در دو آزمون کتبی و تشریحی و بهره‌مندی از معدل بالای ۱۹ برای پایه هشتم و نهم تحصیلی می‌باشد. اما آنچه که اهمیت بالایی دارد، سختی و پیچیده بودن سوالات آزمون ورودی است. با توجه به اینکه سؤالات آزمون از منابع درسی طراحی شده است، اما میزان مفهومی بودن سؤالات، منجر به گمراهی دانش‌آموزان می‌شود.

به همین دلیل برای اولین اقدام جهت تحصیل در این مدارس، باید معدل کارنامه پایه هشتم و نهم به بالاترین نمره ارتقا پیدا کند تا شرط ثبت نام در آزمون ورودی به دست آید. در دومین مرحله دانش‌آموزان باید با شرکت در بهترین دوره‌های آموزشی، منابع آزمون مدارس انرژی اتمی را به مفهومی‌ترین حالت ممکن یاد بگیرند. آموزش این دروس در مدرسه، فقط برای کسب نمره در امتحانات مدرسه می‌باشد اما برای شرکت در آزمون کافی نیست. لذا آموزش مفهومی این دروس، باید مهم شمرده شوند.

برای آموزش مفهومی دروس، شرکت در بهترین دوره‌های آموزشی توصیه می‌شود. اساتید باتجربه و متخصص دروس ریاضی و علوم، می‌توانند با تدریس مفهومی و کلیدی دروس موردنظر، شانس قبولی در آزمون ورودی مدارس دوره دوم متوسطه انرژی اتمی را افزایش دهند.

همه چیز درباره مدارس انرژی اتمی | امکانات + آزمون | گروه آموزشی رهاورد

سخن نهایی

مدارس انرژی اتمی یکی از مدارس مهم با سطح بالای علمی می‌باشند که امکان تحصیل هدفمند دانش‌آموزان در دوره ابتدایی، دوره اول متوسطه و دوره دوم متوسطه را فراهم می‌کنند. تحصیل در این مدارس، نیازمند آگاهی از اطلاعات خاص و بهره‌مندی از شرایط تعیین شده است که در این مقاله به طور کامل معرفی شد. برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین آمادگی کامل جهت شرکت در آزمون‌های ورودی این مدارس، می‌توانید با کارشناسان گروه آموزشی رهاورد در ارتباط باشید.

سوالات متداول

1) آیا برای پذیرش در مدارس انرژی اتمی برای پایه اول متوسطه، آزمون ورودی برگزار می‌شود؟

خیر، برای پذیرش جهت تحصیل در دوره اول متوسطه، باید نمره معدل پایه هشتم و نهم دانش‌آموز، بالای ۱۹ باشد و امتیاز بالایی را در دو مرحله مصاحبه حضوری کسب کند.

2) تحصیل در پایه ابتدایی در مدارس انرژی اتمی وجود دارد؟

در حال حاضر فقط برای پیش دبستانی و اول ابتدایی، امکان تحصیل در این مدارس می‌باشد.

3) آیا در تمامی شهر‌ها، مدارس انرژی اتمی وجود دارند؟

خیر، دبستان انرژی اتمی، فقط در شهر‌های تهران، کاشان، بناب، کرج، بوشهر و اصفهان می‌باشند. همچنین دبیرستان انرژی اتمی، فقط در شهر‌های تهران، مشهد، قزوین، اصفهان، بوشهر، کرج، بناب و کاشان واقع هستند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *