در سایت PRS اینترنت مصرفی کاربران در دوره‌های آنلاین نیم بها محاسبه می‌شود

مقایسه مدارس تیزهوشان و عادی و نمونه دولتی | مزایا و معایب

مقایسه مدارس تیزهوشان و عادی و نمونه دولتی | گروه آموزشی رهاورد

دانش‌آموزان و والدین آن‌ها، برای تحصیل باکیفیت‌تر در مدرسه، در درجه اول به نوع مدرسه و خدمات آموزشی ارائه شده در آن اهمیت می‌دهند. بنابراین انتخاب یک مدرسه خوب با خدمات آموزشی و رفاهی عالی، انتخاب بسیاری از والدین می‌باشد. آنان می‌توانند در وهله اول با مقایسه مدارس تیزهوشان و عادی، به مزایا و معایب هر یک پی ببرند و متناسب با شرایط روحی، سطح علمی و بهره هوشی فرزندان خود، یکی از این مدارس را برای تحصیل فرزندان در دوره اول و دوم متوسطه انتخاب کنند. گروه آموزشی رهاورد با مقایسه مدارس تیزهوشان و عادی و نمونه دولتی در این مقاله، اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

مقایسه مدارس تیزهوشان و عادی و نمونه دولتی | مزایا و معایب | گروه آموزشی رهاورد

معرفی مدارس عادی (دولتی)

مدارس عادی که با عنوان مدارس دولتی نیز شناخته می‌شوند، از رایج‌ترین مدارس فعال در سراسر ایران می‌باشند که نسبت به مدارس غیر انتفاعی، تیزهوشان و نمونه دولتی، در تعداد بالایی تأسیس شده‌اند و دانش‌آموزان در هر نقطه از ایران، می‌توانند به راحتی به این مدارس دسترسی داشته و تحصیل نمایند. مدارس دولتی زیر نظر سازمان آموزش و پرورش فعالیت دارند و امکان تحصیل دانش‌آموزان از پایه اول ابتدایی تا آخر متوسطه را امکان‌پذیر می‌سازند. در این مدارس دانش‌آموزان با هر سطح هوشی و فرهنگی درس می‌خوانند.

مزایا و معایب مدارس عادی

مدارس عادی جزو پرتقاضاترین مدارس برای تحصیل دانش‌آموزان در سراسر کشور می‌باشد که علت این امر، بهره‌مندی از مزایایی نظیر رایگان بودن ثبت نام و تحصیل، عدم توجه به معدل دانش‌آموز، انعطاف‌پذیری آموزشی، فشار روانی کمتر دانش‌آموزان به جهت رقابت درسی کمتر و همچنین نزدیکی به محل سکونت می‌باشد. اما دانش‌آموزان و والدین آن‌ها با انتخاب این مدارس باید توجه کنند که خدمات آموزشی ارائه شده در این مدارس، از کیفیت متوسطی برخوردار هستند و والدین نیز باید در کنار معلمان، برای آموزش دروس دانش‌آموزان سعی و تلاش نمایند.

مقایسه مدارس تیزهوشان و عادی و نمونه دولتی | مزایا و معایب | گروه آموزشی رهاورد

معرفی مدارس تیزهوشان

سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان، با تأسیس مدارس اختصاصی برای تحصیل دانش‌آموزان باهوش و با استعداد در زمینه تحصیلی، خدمات آموزشی باکیفیتی را در اختیار آنان می‌گذارد. مدارس تیزهوشان یکی از مدارس بسیار فوق‌العاده با رتبه علمی بالا است که در سراسر کشور فعالیت دارند. این مدارس در تعداد کمتری نسبت به مدارس دولتی تأسیس شده‌اند و علت این امر، پذیرش اختصاصی دانش‌آموزان برای تحصیل در این مدارس است.

جهت تحصیل در این مدارس، دانش‌آموزان با بهره هوشی و سطح علمی بالا گزینش می‌شوند که این کار با برگزاری آزمون سراسری تیزهوشان انجام می‌گیرد. آزمون ورودی تیزهوشان در دو نوع ششم به هفتم و نهم به دهم برگزار می‌گردد که در آزمون تیزهوشان ششم به هفتم، دانش‌آموزان پایه ششم تحصیلی و در آزمون تیزهوشان نهم به دهم، دانش‌آموزان پایه نهم تحصیلی شرکت می‌کنند.

دانش‌آموزانی که در این آزمون‌ها شرکت می‌کنند با کسب حداقل تراز قبولی تیزهوشان، می‌توانند در مدارس موردنظر پذیرش شوند. مدارس تیزهوشان دوره اول متوسطه، خدمات آموزشی باکیفیتی را در سه سال تحصیلی هفتم، هشتم و نهم برای دانش‌آموزان ارائه می‌کنند. مدارس تیزهوشان دوره دوم متوسطه نیز ادامه تحصیل پذیرفته شدگان را در پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم امکان‌پذیر می‌سازند.

دانش‌آموزان پذیرفته شده در این آزمون، با بهره‌مندی از سطح علمی و بهره هوشی بالا، توانسته‌اند به بیشتر سؤالات آزمون تیزهوشان جواب دهند و حداقل تراز لازم برای قبولی را به دست آورند. با توجه به اینکه آزمون‌های ورودی مدارس تیزهوشان، بدهندهر یک از دوره‌های اول و دوم متوسطه، سالانه یکبار برگزار می‌شود، هرسال دانش‌آموزان پایه ششم و نهم زیادی در این آزمون شرکت می‌کنند که تعداد آن‌ها به چند صد هزار نفر می‌رسد. اما مدارس موردنظر دارای ظرفیت پذیرشی محدودی هستند که سبب می‌شود تعداد محدودی از دانش‌آموزان با کسب تراز بالا در این مدارس پذیرفته شوند.

مقایسه مدارس تیزهوشان و عادی و نمونه دولتی | مزایا و معایب | گروه آموزشی رهاورد

مزایا و معایب مدارس تیزهوشان

مدارس تیزهوشان با توجه به اینکه فقط دانش‌آموزان برتر و گزینش شده در آزمون تیزهوشان را ثبت نام می‌کند اما دانش‌آموزان داوطلب نیز باید با آگاهی از مزایا و معایب این مدارس، تصمیم قاطعی بگیرند. از جمله مزایای تحصیل در این مدارس می‌توان به تقویت استعدادهای تحصیلی دانش‌آموز، بهره‌مندی از خدمات آموزشی عالی با امکانات رفاهی و آموزشی متعدد، مهارت بالایی کادر آموزشی و همچنین هم سطح بودن دانش‌آموزان با يکديگر از نظر علمی اشاره کرد.

معایبی که مورد توجه داوطلبان این مدارس قرار گرفته است شامل بالا بودن شهریه، مدت زمان آموزشی زیاد در طول روز، رقابت شدید و سرسختانه بین دانش‌آموزان، فشار روانی بالا، نداشتن اوقات فراغت زیاد برای تفریح و بازی و همچنین داشتن احساس سرخوردگی در مواجه با دانش‌آموزان تیزهوش می‌باشد.

نکاتی مهم در مقایسه مدارس تیزهوشان و عادی

دانش‌آموزان و والدین آن‌ها برای انتخاب بین مدارس تیزهوشان و دولتی باید به نکات مهمی دقت نماید که می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در آینده تحصیلی دانش‌آموزان داشته باشد. در ادامه نکاتی را ارائه می‌کنیم که به راحتی می‌توانند به مقایسه مدارس تیزهوشان و عادی را انجام دهید.

1) نحوه ثبت نام:

دانش‌آموزان داوطلب برای تحصیل در مدارس تیزهوشان، باید شرایط لازم برای ثبت نام در آزمون تیزهوشان را داشته باشند تا بتوانند با قبولی در آزمون، در مدارس تیزهوشان ثبت نام کنند. دانش‌آموزان باید دارای تابعیت ایرانی باشند. داوطلبان آزمون تیزهوشان ششم به هفتم، باید در زمان ثبت نام، در پایه ششم تحصیل کنند و همچنین نمرات دروس ترم دوم پایه پنجم و نمرات دروس ترم اول پایه ششم آن‌ها خیلی خوب باشد. داوطلبان آزمون تیزهوشان نهم به دهم، باید در پایه نهم تحصیل کنند و معدل ترم دوم پایه هشتم و ترم اول پایه نهم آن‌ها بالای ۱۹ باشد. اما برای ثبت نام در مدارس دولتی، نیازی به شرکت در آزمون ورودی نیست و شرط معدل نیز برای آن لحاظ نمی‌شود.

2) سطح علمی دانش‌آموزان:

یکی از موارد مهمی که در مقایسه مدارس تیزهوشان و عادی مطرح می‌گردد، سطح علمی دانش‌آموزان است. دانش‌آموزانی که در مدارس تیزهوشان تحصیل می‌کنند در سطح علمی بالا و یکسانی هستند اما در مدارس دولتی، سطح علمی دانش‌آموزان مطرح نمی‌باشد و با هر میزان از معدل و بهره هوشی، امکان ثبت نام در آن وجود دارد.

3) موقعیت جغرافیایی مدرسه:

دانش‌آموزان داوطلب تحصیل در مدارس تیزهوشان، باید فاصله مکانی مدرسه تیزهوشان را با محل سکونت خود موردتوجه قرار دهند. چون ممکن است فاصله زیادی بین مدرسه و منزل دانش‌آموزان وجود داشته باشد. اما دانش‌آموزان می‌توانند با انتخاب مدارس دولتی، نزدیک‌ترین مدرسه به محل زندگی خود را انتخاب کرده و در آن ثبت نام نمایند.

4) ساعات آموزشی مدارس:

مدارس دولتی در تمامی پایه‌های تحصیلی، زمان پنج تا شش ساعته را برای آموزش دانش‌آموزان در طول روز اعمال می‌کند. اما دانش‌آموزان مدارس تیزهوشان، زمان طولانی‌تری به‌صورت روزانه برای آموزش و یادگیری اختصاص داده‌اند. این امر در مقایسه مدارس تیزهوشان و عادی مورد توجه دانش‌آموزان و والدین قرار می‌گیرد.

5) هزینه تحصیل:

در مدارس دولتی یا عادی، هزینه‌ای برای ثبت نام و تحصیل از دانش‌آموزان گرفته نمی‌شود اما مدارس تیزهوشان دارای شهریه معینی هستند که این میزان از شهریه نسبت به شهر و همچنین ظرفیت پذیرش مدارس استان موردنظر، متفاوت است. در مقایسه مدارس تیزهوشان و عادی، هزینه تحصیل به عنوان مهمترین ملاک برای انتخاب مدارس شناخته می‌شود.

6) کیفیت خدمات آموزشی:

مهمترین تفاوت مدارس دولتی با مدارس تیزهوشان، در سطح کیفیت خدمات آموزشی و رفاهی آن‌ها می‌باشد. مدارس تیزهوشان دارای سطح بالاتری در زمینه کیفیت خدمات آموزشی و رفاهی است و سیستم و تجهیزات آموزشی مدرنی را برای یادگیری دروس به‌صورت مفهومی، در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهد. همچنین در این مدارس به پرورش استعداد دانش‌آموزان در زمینه تحصیلی اهمیت داده می‌شود. اما در مدارس دولتی، حداقل‌ترین خدمات آموزشی برای دانش‌آموزان اعمال می‌شود که این امر به علت بودجه اختصاصی کم برای این مدارس است.

مقایسه مدارس تیزهوشان و عادی و نمونه دولتی | مزایا و معایب | گروه آموزشی رهاورد

تفاوت مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی

برخی از دانش‌آموزان مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی را یکسان در نظر می‌گیرند که این امر درست نیست و تفاوت‌های فاحشی بین این دو مدرسه وجود دارد. البته ناگفته نماند که شباهت مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی نیز انکارناپذیر است و دانش‌آموزانی که در این مدارس پذیرفته می‌شوند، باید دارای سطح علمی و بهره هوشی بالایی باشند و در آزمون ورودی نیز قبول شوند.

مدارس نمونه دولتی فقط برای تحصیل در دوره دوم متوسطه تأسیس شده است اما مدارس تیزهوشان امکان تحصیل در دوره اول و دوم متوسطه را برای دانش‌آموزان برتر ایجاد می‌کند. برای ثبت نام در آزمون تیزهوشان، شرط معدل بالای ۱۹ برای دانش‌آموزان گذاشته شده است اما آزمون نمونه دولتی، شرط معدل ندارد اما می‌توان گفت که معدل ترم اول پایه نهم به میزان ۳۱ درصد در قبولی آزمون نمونه دولتی نقش دارد.

شرایط پذیرش در مدارس تیزهوشان بیشتر و سخت‌تر از مدارس نمونه دولتی است و همچنین امکانات و خدمات آموزشی بیشتری در مدارس تیزهوشان ارائه می‌گردد. میزان شهریه دریافتی مدارس تیزهوشان بیشتر از نمونه دولتی است. اما در هر دو مدارس، آموزش مفهومی دروس به همراه پرورش استعداد‌های تحصیلی دانش‌آموزان در مرکز توجه قرار می‌گیرد و دانش‌آموزان می‌توانند از اساتید برتر و روش‌های نوین آموزشی برای یادگیری مفهومی دروس استفاده کنند.

نظرات مردم در مورد مدارس تیزهوشان نی نی سایت

به طور کلی والدین در صورت تمایل به تحصیل فرزندان خود در مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی، باید شرایط روحی دانش‌آموز (داشتن حس رقابت و اعتماد به نفس)، میزان سختکوشی دانش‌آموزان در حیطه آموزش، میزان علاقه او به مطالعه و درس خواندن، بهره هوشی دانش‌آموزان و همچنین شرایط مالی خانواده را درنظر بگیرند و سپس اقدامات لازم برای ثبت نام در آزمون تیزهوشان را انجام دهند.

به طور کلی والدین و دانش‌آموزان تیزهوشانی، نظرات مختلفی برای تحصیل در مدارس تیزهوشان دارند که اطلاع از آن‌ها برای داوطلبان تحصیل در این مدارس، می‌تواند نقطه قوتی به حساب آید. در ادامه به مهمترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

“من هم خودم تیزهوشانی بودم هم دخترم الان داره تیزهوشان می‌خونه، به نظرم خیلی بستگی به شرایط خانوادگی و علایق بچه داره، برای قبولی هم فقط به کتاب اکتفا نکنند چون بچه اگه ذهنش آماده نباشه میره تو مدرسه توش گیر می‌کنه، باید حتماً با شرایط و جوش آشنا باشه. کلاً مدرسه تیزهوشان طوریه که بچه سرش به درس و پیشرفت گرمه یعنی نوع دغدغه خودشم تغییر می‌کنه به مرور، ولی بازم می‌گم نسبت به آینده و جو مدارس و آدمایی که دورش هستن، خیالت از خیلی چیزا راحت‌تره، چون سن مهمیه و آیندش و عادت‌هاش تقریباً داره شکل می‌گیره.”

“به نظرم نمی‌شه گفت که کلاً خوبه یا بد، برای بچه‌های درسخون که واقعاً می‌خوان به دانشگاه‌ها و رشته‌های برتر برسن، گزینه خوبیه ولی اگه بچه درسخون نباشه و تلاش لازم رو نکنه براش فایده نداره و ممکنه‌زده بشه”

“سمپادی‌ها لذت زندگیشون درسه، از درس خوندن با تمام وجود لذت می‌برن، اصلاً اونطوری که ما فک کنیم خیلی سختی می‌کشن، اذیت میشن نیست.”

“برای کسی که مستعده و می‌خواد درس بخونه، خوبه.”

“سلام پسر من هم امسال سال سومیه که علامه حلی میره، بنظرم جو مدرسشون بد نیست. اونقدر‌ها استرس و تنش ندارن و کلی برنامه‌های تفریحی و اردو و… براشون می‌ذارن. مزیت مهم این مدارس اینه که نوع تدریس معلم‌ها طوری هست که قدرت تحلیل بچه‌ها رو بالا می‌برن و دیگه طوطی‌وار فقط مطالب رو حفظ نمی‌کنن. من تا اینجا خیلی راضی بودم از مدرسه‌اش. جو رقابتی هم به اون صورت که بچه‌ها هیچ دوستی نداشته باشن ندیدم. اتفاقاً دوست‌های خوبی هم هستند با هم برنامه می‌زارن آخر هفته‌ها بیرون میرن و… که البته تو پسر‌ها فکر می‌کنم حس رقابت و… کمتر از دختر‌ها باشه.”

بهترین دوره تیزهوشان برای ورود به مدارس تیزهوشان

دانش‌آموزانی که برای تحصیل در مدارس تیزهوشان مصمم هستند می‌توانند برای قبولی صددرصد در آزمون تیزهوشان، در بهترین دوره تیزهوشان که شامل دوره‌های پنجم، ششم و نهم آمادگی تیزهوشان رهاورد شرکت کنند. گروه آموزشی رهاورد با داشتن بالاترین میزان آمار قبولی در آزمون تیزهوشان، بیشتر از هشتاد درصد دانش‌آموزان را راهی مدارس تیزهوشان کرده است. آمار قبولی دانش‌آموزان رهاورد در آزمون تیزهوشان ششم سال ۱۴۰۳، ۷۷ درصد و در آزمون تیزهوشان نهم ۹۱ درصد برآورد شده است.

مقایسه مدارس تیزهوشان و عادی و نمونه دولتی | مزایا و معایب | گروه آموزشی رهاورد

دانش‌آموزان پایه پنجم، ششم و نهم می‌توانند در دوره‌ تخصصی آمادگی آزمون تیزهوشان پنجم، ششم و نهم به‌صورت آنلاین شرکت کنند و بدون نیاز به حضور در آموزشگاه و مؤسسه، برنامه‌های آموزشی را به‌صورت آنلاین دریافت نمایند. دوره‌ تیزهوشان ششم و تیزهوشان نهم این مؤسسه در قالب سه محصول VIP، PRS2 و PRS1 برگزار می‌شود که دانش‌آموزان می‌توانند با توجه به میزان بودجه خود، یکی از آن‌ها را انتخاب کنند و هزینه دوره را با اسنپ پی به‌صورت اقساطی در طی چهار دوره پرداخت نمایند. برای تهیه دوره و اطلاعات جامع در این زمینه، می‌توانند با کارشناسان و مشاوران گروه آموزشی رهاورد در ارتباط تلفنی باشید.

مقایسه مدارس تیزهوشان و عادی و نمونه دولتی | مزایا و معایب | گروه آموزشی رهاورد

از برنامه‌ها و خدمات آموزشی ارائه شده در این مدارس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جلسات آموزش تخصصی برای تدریس و تشریح مباحث آزمون (۱۰۰ جلسه تدریس دروس هوش و استعداد تحلیلی و ریاضیات پیشرفته برای دوره پنجم، ۱۵۰ جلسه تدریس و تشریح دروس هوش و استعداد تحلیلی برای دوره ششم و ۲۵۰ جلسه تدریس و تشریح دروس هوش و استعداد تحلیلی و استعداد تحصیلی برای دوره نهم) به همراه جلسات رفع اشکال
  • استفاده از سؤالات تستی کتاب‌های تألیفی برتر موجود در بازار به‌صورت روزانه + نحوه حل تشریحی سؤالات و رفع اشکال روزانه توسط پشتیبان علمی
  • برگزاری جلسات رفع اشکال درسی ویژه شب امتحان مدرسه
  • ارائه روش‌ها و تکنیک‌های تخصصی حل سریع مسائل و آموزش فرمول‌های تستی برای رسیدن به جواب در 15 ثانیه + جلسات رفع اشکال
  • برگزاری ۱۰ آزمون جامع صدرصد شبیه ساز تیزهوشان + جلسات تحلیل و بررسی و رفع اشکال
  • برگزاری آزمونک‌های تخصصی به‌صورت ماهانه برای تثبیت مطالب آموزشی یادگیری شده در ذهن دانش‌آموزان
  • مرور گرافیکی نکات جامع دروس در ایام نوروز همراه با رفع اشکال
  • مرور جامع مطالب آموزشی به شیوه نوین درختی (بدون فراموشی)
  • مرور آزمون‌های تیزهوشان گذشته در قالب پاورموشن
  • پشتیبانی علمی جهت برطرف کردن اشکالات درسی به‌صورت روزانه
  • پشتیبانی درسی تحصیلی جهت آگاهی از روند رشد درسی دانش‌آموزان و ارائه نکات مهم در زمینه تحصیل
  • مشاوره و برنامه‌ریزی مطالعاتی برای ارائه باید‌ها و نباید‌های آموزشی در طول دوره‌های تیزهوشان و طراحی برنامه مطالعاتی مختص هر دانش‌آموز

سخن نهایی

با بررسی و مقایسه مدارس تیزهوشان و عادی، دانش‌آموزان و والدین می‌توانند یک تصمیم درست و اصولی را نسبت به انتخاب مدرسه موردنظر بگیرند. در این مقاله اطلاعات کاملی از مزایا و معایب مدارس تیزهوشان و عادی و تفاوت آن‌ها ارائه شد. داوطلبان تحصیل در مدارس تیزهوشان می‌توانند برای قبولی صددرصد در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان، در دوره‌های آمادگی آزمون تیزهوشان رهاورد شرکت کنند و یکی از صندلی‌های مدارس تیزهوشان شهر خود را رزرو نمایند.

سؤالات متداول

1) اساتید و مدرسان برتر، در کدام مدرسه فعالیت دارند؟

با توجه به خدمات آموزشی فوق‌العاده مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی، این مدارس دارای از اساتید تاپ با تخصص و تجربه بالا استفاده می‌کنند.

2) مدارس تیزهوشان برای دانش‌آموزان با روحیه حساس و زودرنج مناسب است؟

خیر دانش‌آموزانی که توانایی رقابت دوستانه در زمینه درسی را ندارند و نسبت به شرایط محیطی و همچنین آموزشی، واکنش زودهنگامی نشان می‌دهند (زود خسته شدن و جا زدن) برای تحصیل در مدارس تیزهوشان مناسب نیستند.

3) آیا دانش‌آموزان با بهره هوشی متوسط می‌توانند در مدارس تیزهوشان تحصیل نمایند؟

در صورتی که دانش‌آموزان علاقه‌مند به آموزش و درس خواندن باشد، می‌توانند با جو آموزشی مدارس تیزهوشان تطبیق پیدا کنند.

4) آیا فقط دانش‌آموزان دارای بهره هوشی بالا، اجازه شرکت در دوره‌های تیزهوشان رهاورد را دارند؟

خیر، دانش‌آموزان سختکوش و علاقه‌مند به درس خواندن، با هر بهره هوشی می‌توانند در دوره‌های آمادگی آزمون تیزهوشان رهاورد شرکت کنند و به راحتی مطالب آموزشی را یاد بگیرند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *