در سایت PRS اینترنت مصرفی کاربران در دوره‌های آنلاین نیم بها محاسبه می‌شود

بهترین زمان برای شروع کلاس های تیزهوشان از چه مقطعی است؟!

بهترین زمان برای شروع کلاس های تیزهوشان از چه مقطعی است؟! | گروه آموزشی رهاورد

بهترین زمان برای شروع کلاس های تیزهوشان چه زمانی ست؟ دانش‌آموزانی که تمایل دارند از امکانات آموزشی و رفاهی بی‌نظیر مدارس تیزهوشان استفاده کنند، باید در آزمون تیزهوشان قبول شوند. اما برای قبول شدن در این آزمون بهتر است که در دوره‌های آموزشی شرکت کنند. اما شرکت در این دوره‌های آموزشی از چه زمانی آغاز می‌شود؟ گروه آموزشی رهاورد، اطلاعات کاملی را درباره بهترین زمان برای شروع کلاس‌های تیزهوشان در این مقاله در اختیار داوطلبان آزمون قرار می‌دهد.

تیزهوشان از چه مقطعی شروع میشود؟

وقتی از ورود به کلاس‌های آمادگی تیزهوشان صحبت می‌کنیم، دو زمان اصلی برای آغاز این مسیر در نظر گرفته شده است. اولین مسیر، ورود به مدارس تیزهوشان از مقطع هفتم است. در این حالت، دانش‌آموزان در طول سال ششم جهت شرکت در آزمون آماده می‌شوند.

آنهایی که پایه علمی بالایی دارند، پس از پایان امتحانات پایه پنجم و گذراندن یک استراحت کوتاه، می‌توانند از ابتدای تابستان مقطع ششم قدم اول خود را بردارند. این زمان فرصتی کافی برای یادگیری مفاهیم درسی عمیق ایجاد می‌کند.

مسیر دیگری نیز وجود دارد؛ ورود در مقطع نهم به دهم. دانش‌آموزانی که دوره متوسطه اول خود را در نظام تیزهوشان سپری کرده‌اند و معدل حداقل 17 کسب کرده‌اند، بدون نیاز به شرکت در آزمون، وارد پایه دهم می‌شوند. در مقابل، کسانی که در مدارس عادی تحصیل کرده‌اند، باید در آزمون ورودی موفق عمل کنند تا بتوانند به این سیستم وارد شوند.

برنامه‌ریزی برای قبولی تیزهوشان؛ کلید قبولی در مدارس برتر!

بهترین زمان برای شروع کلاس‌های تیزهوشان

کلاس آمادگی تیزهوشان

زمان شرکت در کلاس‌های آموزشی تیزهوشان بسیار مهم می‌باشد. این کار می‌تواند به سطح علمی و توانایی‌های دانش‌آموزان نیز بستگی داشته باشد. به طور کلی بهترین زمان برای شروع کلاس‌های تیزهوشان، یک الی دو سال قبل از ثبت نام در آزمون تیزهوشان است.

بهترین زمان برای شروع کلاس‌های تیزهوشان برای دوره اول متوسطه، پنجم ابتدایی می‌باشد. دانش‌آموزان باهوش نیز می‌توانند بعد از اتمام مقطع پنجم در تابستان، در این کلاس‌ها شرکت کرده و مقطع ششم را همراه با کلاس‌های آموزشی تیزهوشان ادامه دهند.

بهترین زمان برای شروع کلاس‌های تیزهوشان برای دوره دوم متوسطه، مقطع تحصیلی هشتم می‌باشد. دانش‌آموزان معمولی همراه با تحصیل در دوره هشتم، می‌توانند در کلاس‌های تیزهوشان شرکت کنند و پایه تحصیلی خود را قوی‌تر سازند. دانش‌آموزان باهوش و برتر نیز بعد از تمام کردن دوره هشتم، در تابستان همان سال می‌توانند در کلاس‌های تیزهوشان ثبت نام کنند و همراه با تحصیل در دوره نهم، به مدت یک سال برای آزمون تیزهوشان آماده شوند.

برای تیزهوشان ششم از کی شروع کنیم؟

برای تیزهوشان ششم انتخاب زمان آغاز کلاس‌ها به توان و سطح دانش‌آموز بستگی دارد. دو دسته اصلی وجود دارد؛ دسته‌ای که عملکرد درسی عالی دارند و دسته‌ای با پیشرفت متوسط. فردی که نمره‌های بالایی در امتحان پایه پنجم کسب کرده باشد، پس از پایان امتحانات کمی استراحت کرده و از ابتدای تابستان قبل از پایه ششم وارد کلاس‌های آمادگی شود؛ چون مرور مباحث و تمرین تست‌ها برای او به زمان کمتری نیاز است.

از سوی دیگر، دانش‌آموزانی که عملکردشان متوسط است زمان بیشتری بر مطالعات درسی صرف می‌کنند. در این حالت بهتر است دوره آمادگی از آخرین ماه‌های پایه پنجم شروع شده و تا ورود به پایه ششم ادامه یابد تا فرصت کافی برای مرور دقیق مطالب و رفع اشکال در دروس فراهم گردد.

تقسیم زمان مطالعه و تمرین تست‌ها در این دوره اهمیت ویژه‌ای دارد؛ هر کس باید برنامه‌ای دقیق تنظیم کند تا مباحث هر درس به صورت مستمر مورد توجه قرار گیرد. هرچه شروع آمادگی زودتر صورت گیرد، راحتی بیشتری در مرور مطالب و تسلط بر نکات کلیدی حاصل می‌شود. در نتیجه، تصمیم در مورد زمان شروع کلاس‌های تیزهوشان ششم باید بر پایه عملکرد گذشته و توانایی فردی اتخاذ شود.

اگر میخواهید نمونه برنامه ریزی برای آزمون تیزهوشان ششم و نهم را مشاهده کنید به صفحه برنامه ریزی برای تیزهوشان مراجعه فرمائید.

برای تیزهوشان نهم از کی شروع کنیم؟

برای دانش‌آموزان پایه نهمی که قصد شرکت در آزمون ورود به مقطع دهم را دارند، اولین قدم پایان موفق مقطع قبلی است؛ یعنی لازم است حداقل امتیاز مورد نیاز کسب شده و معدل حداقل بالای 19 دریافت گردد. این شرایط پایه، زمینه‌ای می‌شود که از زمان‌های اولیه مسیر آمادگی به کار گرفته شود.

بهتر است مطالعه از یک سال قبل شروع شود؛ یعنی از انتهای دوره متوسطه اول یا اوایل تابستان پایه نهم وارد فاز برنامه‌ریزی و تمرین شوید. شروع زودهنگام این فرصت را رقم می‌زند که مباحث اصلی به دقت مرور و تمرین‌های مشابه آزمون پیگیری شود.

برای قبولی در آزمون‌های مدارس تیزهوشان، حضور در کلاس‌های آمادگی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند؛ چرا که صرف مطالعه کتاب‌های درسی به تنهایی کافی نخواهد بود. برای دانش‌آموزانی که در مدارس عادی تحصیل می‌کنند، استفاده از کلاس‌های هدفمند و زمان‌بندی دقیق از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از سوی دیگر، کسانی که از ابتدا در شرایط تحصیلی برتر قرار گرفته‌اند، ممکن است زمان شروع متفاوتی داشته باشند؛ اما به طور کلی، آغاز فعالیت از یک سال قبل تاثیر چشمگیری بر بهبود عملکرد در آزمون ایجاد می‌کند.

مزایای شروع زودهنگام شرکت در کلاس‌های تیزهوشان

بهترین زمان برای شروع کلاس‌های تیزهوشانبا آگاهی که از بهترین زمان برای شروع کلاس‌های تیزهوشان به دست آوردید، می‌توانید زمان مناسب را برای ثبت نام در این کلاس‌ها انتخاب کنید. شرکت در این کلاس‌ها، دو سال قبل از ثبت نام در آزمون، می‌تواند مزایای بسیار عالی را برای دانش‌آموزان داشته باشد که مهمترین آن‌ها به قرار زیر می‌باشند:

  • مطالب درسی و تحلیلی به صورت تدریجی برای دانش‌آموز تدریس می‌شود
  • یادگیری در فرصت مناسب و بدون فشار زمانی انجام می‌شود.
  • آرامش دانش‌آموز حفظ شده و از استرس او کاسته می‌شود.
  • امکان برنامه‌ریزی مؤثر برای آموزش نتیجه بخش فراهم می‌شود.
  • دانش‌آموز با برنامه‌ریزی منظم، به مطالعه درست و در زمان مناسب عادت می‌کند.
  • دانش‌آموزان معمولی می‌توانند با خیال راحت در طول دو سال، پایه درسی خود را قوی‌تر کنند و به سطح درسی دانش‌آموزان برتر برسند.

معایب شروع دیرهنگام شرکت در کلاس‌های تیزهوشان

اما در صورتی که زمان مناسبی برای شرکت در این کلاس‌ها انتخاب نشود، دانش‌آموز به اندازه کافی نمی‌تواند نتیجه مطلوبی از کلاس‌های آموزشی بگیرد. از معایب این امر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برنامه‌های یادگیری و مطالعه فشرده شده و سخت‌تر می‌شود.
  • با توجه به میزان مطالعه بیشتر، سطح یادگیری دانش‌آموز کاهش پیدا می‌کند.
  • استرس و فشار درسی بر دانش‌آموز غلبه کرده و اعتماد به نفس او را هدف قرار می‌دهد.
  • هماهنگی مناسبی بین مطالعه دروس تحصیلی خود و دروس کلاس‌های آموزشی صورت نخواهد گرفت.

کلاس آمادگی تیزهوشان (آمادگی تضمینی برای آزمون تیزهوشان)

نقش والدین در انتخاب زمان مناسب

بهترین زمان برای شروع کلاس‌های تیزهوشانعملکرد والدین در موفقیت دانش‌آموزان به اندازه انتخاب بهترین زمان برای شروع کلاس‌های تیزهوشان اهمیت دارد. چرا که والدین به عنوان افراد حامی و پشتیبان، می‌توانند از لحاظ روحی و ذهنی تأثیر بسیاری در روی دانش‌آموزان بگذارند. والدین با بررسی سطح علمی و هوشی فرزند خود، باید در انتخاب بهترین زمان برای شروع کلاس‌های تیزهوشان دقت داشته باشند.

در صورتی که فرزند آن‌ها از سطح علمی و یادگیری متوسطی برخوردار است، توصیه می‌شود دو سال قبل از آزمون تیزهوشان، ثبت نام در کلاس‌های تیزهوشان را انجام دهند. اما در صورتی که درباره تشخیص زمان مناسب، دچار استرس و نگرانی می‌‌باشند و یا هر سوالی در این زمینه دارند، می‌توانند از گروه آموزشی رهاورد، مشاوره تلفنی بگیرند و بهترین تصمیم را برای رشد و پیشرفت تحصیلی فرزندان خود انجام دهند.

برای قبولی 100درصد آزمون تیزهوشان چه کلاسی شرکت کنیم؟

اگر کسی به دنبال قبولی کامل در آزمون تیزهوشان است، بهتر است دوره‌ای انتخاب کند که هم درس‌های پایه را پوشش دهد و هم روش‌های هوش و تحلیل مسائل را آموزش دهد. آزمون تیزهوشان پایه ششم بیشتر به پرسش‌های هوش و استعداد تحلیلی می‌پردازد و در پایه نهم پرسش‌های تحصیلی (مانند ریاضی، علوم، فارسی، عربی و…) هم اضافه می‌شود.

گروه آموزشی رهاورد برای داوطلبان ششم و نهم، دوره‌های آفلاینی تهیه کرده است تا دانش‌آموزان سراسر کشور راحت‌تر به محتوای آموزشی دسترسی داشته باشند. این دوره‌ها ضبط شده‌اند و کیفیتی بالا در تدریس مباحث مختلف دارند.

بهترین زمان برای شروع کلاس های تیزهوشان از چه مقطعی است؟! | گروه آموزشی رهاورد
در دوره تیزهشان ششم، تمرکز اصلی روی هوش تصویری، کلامی، هندسی و همچنین هوش طبیعی است. در قسمت هوش کلامی و ادبی، نکته‌هایی درباره قرابت معنایی یا رمزگشایی واژگان مطرح می‌شود. در بخش تصویری، روش‌های دوران، جورچین و شگردهای پیدا کردن الگوهای شکلی توضیح داده می‌شود.

بهترین زمان برای شروع کلاس های تیزهوشان از چه مقطعی است؟! | گروه آموزشی رهاورد

همچنین هوش طبیعی به مباحثی مثل مغناطیس، نور، نیرو، فشار، گیاهان و جانوران می‌پردازد. کلاس آفلاین پایه ششم کمک می‌کند دانش‌آموز، آموزش‌های ویژه حل پرسش‌های هوش را دریافت کند و با تمرین پیوسته، اعتماد خود را در مواجهه با پرسش‌های غیرکتابی بالا ببرد.

برای پایه نهم، آزمون تیزهوشان علاوه بر هوش محاسباتی و منطقی، به درس‌های ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست، ادبیات، عربی و مطالعات اجتماعی هم توجه می‌کند. گروه آموزشی رهاورد در دوره تیزهوشان نهم، همه این درس‌ها را به صورت گام به گام و با تاکید بر نکته‌های پرکاربرد پیش می‌برد.

در کلاس ریاضی، دانش‌آموزان با اعدادی مانند گویا و گنگ آشنا می‌شوند و شیوه‌های حل معادله‌های چندمرحله‌ای را می‌آموزند. در فیزیک، مفاهیمی همچون حرکت، نیرو، اصطکاک و نمودارهای مربوط بررسی می‌شود.

در حوزه شیمی، موازنه کردن واکنش‌ها و فرمول‌نویسی سرلوحه یادگیری است. در زیست، نکته‌هایی درباره سلول، هورمون‌ها، طبقه‌بندی جانداران و مباحث مرتبط دیگر ارائه می‌شود. هوش تصویری و کلامی هم بخشی جدایی‌ناپذیر از آزمون است که در این دوره به شکل منظم تدریس می‌شود.

بهترین زمان برای شروع کلاس های تیزهوشان از چه مقطعی است؟! | گروه آموزشی رهاورد

این دو دوره آفلاین، هرکدام آزمون‌های تمرینی و توضیح پرسش‌ها را در اختیار دانش‌آموز می‌گذارند تا روش‌های مختلف تست زنی و مدیریت زمان را یاد بگیرد. چنین رویکردی باعث می‌شود دانش‌آموز روی مفاهیم پایه‌ای و انواع پرسش‌های هوش مهارت پیدا کند. در پایان نیز، کلاس‌های رفع اشکال و پشتیبانی تحصیلی برای حل مشکلات احتمالی آماده است.

توصیه می‌شود افرادی که در زمستان 1403 قصد شروع دوره تیزهوشان و قبولی قطعی در آزمون ششم یا نهم را دارند، به دوره آفلاین گروه آموزشی رهاورد بپیوندند، چون بخشی از پرسش‌ها در آزمون‌های تیزهوشان از محدوده کتاب‌های معمول فراتر می‌رود و معلمان این دوره، شیوه‌های جدید و کاربردی پاسخ دهی به سوالات را توضیح می‌دهند.

سخن نهایی

برای اینکه موفقیت دانش‌آموزان در آزمون تیزهوشان قطعی شود، توصیه می‌کنیم که در دوره‌های تیزهوشان شرکت کنند. در این مقاله بهترین زمان برای شروع کلاس‌های تیزهوشان بررسی شد که با توجه به نکات ارائه شده در این مطالب، والدین و دانش‌آموزان می‌توانند برای ثبت نام در دوره‌های تخصصی، با گروه آموزشی رهاورد تماس بگیرند و از مشاوره مناسب استفاده نمایند.

سوالات متداول

1) بهترین زمان برای شروع کلاس‌های تیزهوشان چه زمانی است؟

معمولا از اواخر پایه پنجم یا ابتدای پایه ششم، بسته به توانایی دانش‌آموز.

2) چرا باید زودتر شروع کلاس‌های تیزهوشان کنیم؟

برای تسلط بر مباحث، تقویت پایه، و ایجاد آمادگی ذهنی بهتر.

3) چه عواملی در انتخاب زمان شروع کلاس‌های تیزهوشانذ موثر است؟

توانایی دانش‌آموز، پایه تحصیلی فعلی و برنامه‌ریزی بلندمدت.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *